laupäev, 9. aprill 2011

JUUSTUKARASK

Täna hommikul tuli ülisuur isu selle maitsva juustukaraski järele, mida vahepeal kogu aeg tegin ning paljudele soovitasin, kes samuti karaskiusku pöördusid. Lisan siia selle retsepti uuesti, kuigi siin blogis kusagil see juba olemas:)

JUUSTUKARASK

6dl jahu
3dl piima
3spl fariinsuhkrut või tavalist suhkrut (fariinsuhkruga on ikka palju parem:))
1/4 tl soola
3tl küpsetuspulbrit
100-150g võid
1 dl juustu (mina panen muidugi tunduvalt rohkem, sest meil juustuhullude perekond:))

Sega kuivained ja juust kokku, lisa või ning näpi kõik ained segamini. Seejärel lisa piim ning sega...taigen peaks olema selline kleepuv-sitke, kui tundub, et on liiga kuiv, lisa julgelt veel piima. Kui taigen valmis, pane pannile kolm pätsikest, võid seda teha märja käega, kuna siis pole tainas nii tõrges:), pätsikesi võid pealt märja käega veel pisut siluda ka. No ja siis ahju...mina küpsetan u 250 kraadi juures niikaua, kuni karaskipätsid on pealt kuldpruunid:)
Maitsevõi...erinevad määrdejuustud...mmmmmm soe karask!! Head isukest:)